• Направи го првиот чекор до успехот!

  Регистрирај се и остави го своето CV!

  Остави CV

Компании

Ексклузивни Партнери / Партнери / Учеснички / Поддржувачи

Seavus

Повеќе информации на официјалната страна на Seavus, со клик на:

SEDC

Повеќе информации на официјалната страна на SEDC, со клик на:

Гранит

Повеќе информации на официјалната страна на Гранит, со клик на:

ПСМ

Повеќе информации на официјалната страна на ПСМ, со клик на:

Asseco

Повеќе информации на официјалната страна на Asseco, со клик на:

ATS Global

Повеќе информации на официјалната страна на ATS Global, со клик на:

ЕЛЕМ

Повеќе информации на официјалната страна на ЕЛЕМ, со клик на:

ЕВН

Повеќе информации на официјалната страна на ЕВН, со клик на:

IBORN

Повеќе информации на официјалната страна на IBORN, со клик на:

ITgma

Повеќе информации на официјалната страна на ITgma, со клик на:

Marquardt

Повеќе информации на официјалната страна на Marquardt, со клик на:

MCA

Повеќе информации на официјалната страна на MCA, со клик на:

Microsam

Повеќе информации на официјалната страна на Microsam, со клик на:

Ни Текна

Повеќе информации на официјалната страна на Ни Текна, со клик на:

New Man's

Повеќе информации на официјалната страна на New Man's, со клик на:

ONE Inside

Повеќе информации на официјалната страна на ONE Inside, со клик на:

Vox Teneo

Повеќе информации на официјалната страна на Vox Teneo, со клик на:

Мотива

Повеќе информации на официјалната страна на Мотива, со клик на:

Macedonia2025

Повеќе информации на официјалната страна на Macedonia2025, со клик на:

МАСИТ

Повеќе информации на официјалната страна на МАСИТ, со клик на:

Агенда

Едукативен дел / Саемски дел

Време Тема Предавач
Понеделник, 14 Март
18:00 - 20:00 „Како да напишете професионално CV и мотивационо писмо“ Ирена Чаушевска - ко-сопственик на „NewMan's Business Accelerator“
20:00 - 21:00 Неофицијално дружење /

Време Тема Предавач
Вторник, 15 Март
18:00 - 20:00 „Како да стигнете до успешно интервју за вработување или пракса“ Тања Таневска - генерален менаџер на Vox Teneo Македонија
20:00 - 21:00 Неофицијално дружење /

Време Тема Предавач
Среда, 16 Март
15:00 - 17:00 „Како да го подобрите сопствениот Time management“ Коста Петров - основач на P World (www.thepworld.com)
17:00 - 18:00 Неофицијално дружење /


Време Активност Локација
Среда, 19 Април
12:00 - 13:00 Официјално отворање на настанот Амфитеатар на ФИНКИ
13:00 - 13:30 Коктел и Networking
13:00 - 15:00 „Како да напишете професионално CV и мотивационо писмо“ Амфитеатар на ФИНКИ
15:00 - 17:00 „Како да стигнете до успешно интервју за вработување или пракса“ Амфитеатар на ФИНКИ
12:00 - 16:00 Презентација на компании Саемски дел


Време Активност Локација
Четврток, 20 Април
10:00 - 16:00 Презентација на компании Саемски дел
12:00 - 12:30 Презентација на „ГД Гранит“ Конференциска сала на Градежен Факултет
12:45 - 13:15 Интервјуа на студенти со претставник од „ГД Гранит“ Конференциска сала на Градежен ФакултетВреме Активност Локација
Петок, 21 Април
10:00 - 16:00 Презентација на компании Саемски дел
11:00 - 12:00 Презентација на Seavus Читална ФЕИТ
13:30 - 15:00 Форумска расправа Читална ФЕИТ
16:00 - 17:00 Официјално затворање на настанот Амфитеатар на ФИНКИ
17:00 - 18:00 Networking забава

*Организаторот го задржува правото за измена на агендатa без претходна најава.

Организатори

Студентските парламенти на ФИНКИ и ФЕИТ

СП ФИНКИ

Студентски Парламент при Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство

СП ФЕИТ

Студентски Парламент при Факултетот Електротехника и Информациски ТехнологииЗа нас

Саем за вработување и пракса 04.04.2016 - 06.04.2016

Опфаќајќи ги сите студенти од техничките факултети, настанот има за цел да ги поврзе работодавците со студентите, преку овозможување директна промоција на компаниите од една страна и претставување на искуството и знаењата на студентите од друга страна.

Претставниците од Вашата компанија ќе имаат прилика да ги запознаат студентите со начинот на кој работи компанијата, како и за условите што треба да ги исполнуваат за вработување или добивање практикантска работа во истата.

Преку 4000 студенти оставајќи го своето CV имаат можност да аплицираат за работа или пракса, а на Вашата компанија и се овозможува брз и лесен начин за пронаоѓање на потребниот профил на студенти со пристап до динамичката база од CV-a.

 • 4000+ студенти
 • 100+ интервјуа
 • 1000+ портфолија
 • 30+ компании

Контакт

Доколку Ви се потребни повеќе информации, слободно можете да ни испратите порака

Автобуски линии во близина на факултетот:
- преку бул. „Партизански Одреди“, станица Драмски Театар (близу Драмски Театар и хотел Карпош)
(2, 2A, 4, 7, 11, 12, 15, 18, 19, 22, 22A, 24, 26, 59, 60, 64)
- преку бул. „Илинден“, станица Орце Николов (близу средното училиште „Орце Николов“ и ЈП Паркови и Зеленило)
(8, 15A)
За повеќе информации околу распоредот на автобуските линии, посетете ја веб-страницата на ЈСП-Скопје

 • Контакт лице: Виктор Георгиевски
 • Телефон: +389(0) 70 935 724

 • Контакт лице: Александар Ѓоргиевски
 • Телефон: +389(0) 70 217 630

 • E-mail: kontakt@kontakt.org.mk
 • Адреса: “Руѓер Бошковиќ" Карпош II бб,1000 Скопје, Р.Македонија